Jezdectvi.info

Pro 08 2021

Učebnice jezdectví GALOP®-PONY, GALOP® 1 a GALOP® 2

Publikoval do kategorie ČJF 826 přečtení

Tyto učebnice jsou jezdecké veřejnosti i nadále k dispozici. Cena 1 publikace je 100,- Kč, v případě zájmu kontaktujte Sekretariát ČJF – marketa.kramolisova@cjf.cz

 

 

 

 

Koncept GALOP je soubor základních učebnic jezdectví vycházející z francouzského modelu komplexního vzdělávání. Může pomoci vybudovat jezdcům teoretický základ znalostí a zároveň je správně směrovat v praxi. Metoda Galopů spočívá ve vzdělávání jezdců nejen po stránce technických dovedností a znalostí, ale také představuje všechny aspekty spolupráce s živým tvorem. Jezdec se při ní učí jízdě v sedle i práci s koněm ze země.

Galopy®-Pony jsou v souladu se vzdělávacím plánem ČJF a navíc berou v potaz fyzický, psychický, intelektový i vztahový vývoj dítěte. Během lekcí s poníkem si dítě osvojuje vše potřebné a to, jak na koni, tak i ze země. Průvodce pomáhá rodičům doprovázet dítě a umožňuje jim prožívat s ním toto dobrodružství. Dítě si může číst samo nebo s rodinou, která mu společně s obrázky usnadní porozumění, když je potřeba. Kniha je určena pro děti od 3 do 10 let.

Knihy Galopy® 1 a Galopy® 2 jsou, stejně jako Galopy®-Pony, členěny na následující kapitoly:

Kapitola Obecné znalosti odpovídá na nejčastější dotazy týkající se jezdectví v České republice. Díky této kapitole se seznámíte se všemi podstatnými informacemi o Vašem oblíbeném sportu.

V kapitole Vědomosti o koních se dozvíte potřebné informace o životě koní. Kapitola přibližuje, jak koně reagují a jaké mají potřeby, aby Vám umožnila sdílet s těmito sympatickými, chytrými a citlivými zvířaty Váš oblíbený sport bezpečně a ve vzájemném respektu.

Kapitola Péče o koně popisuje, jak z péče o koně vytvořit příjemně strávený čas jak pro Vás, tak pro koně.

Práce ze země je nezbytnou součástí jezdectví, která zajišťuje bezpečný pohyb jezdce vedle koně a díky této kapitole zvládnete bez problémů dovést koně ze stáje až na místo, kde budete jezdit.

Kapitola Jízda na koni uceleně shrnuje správnou jezdeckou techniku, a to v kroku, v klusu a při seznamování se cvalem.

Učebnice na sebe vzájemně navazují.

http://www.cjf.cz/aktuality/ucebnice-jezdectvi-galop-pony-galop-1-a-galop-2/

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Učebnice jezdectví GALOP®-PONY, GALOP® 1 a GALOP® 2