Jezdectvi.info

Srp 04 2014

VC Opavy proběhne v Olomouci

Publikoval do kategorie SPČP 1 826 přečtení

V pondělí 4. srpna zástupci Jezdeckého klubu Opava Kateřinky oznámili, že se letošní Velká cena Opavy plánovaná na 12. – 14. září 2014 uskuteční mimořádně v areálu Equine Sport Centra v Olomouci. Důvodem přesunu je plánovaná rekonstrukce kolbiště.

 

Výměna travnatého povrchu za pískový s geotextiliemi měla proběhnout již v průběhu první poloviny sezony. I kvůli tomu se původní červnový termín závodů posouval na polovinu září. „Bohužel přípravné práce si vyžádaly delší časové období, a tak jsme se nakonec rozhodli letošní ročník uspořádat v náhradních prostorech. Vybrali jsme jezdecké závodiště v Olomouci Lazcích, jelikož nabízí velmi kvalitní zázemí pro jezdce, koně i diváky. Je taktéž velmi dobře dopravně dostupné ze všech částí České republiky a velmi oblíbené je i mezi slovenskými jezdci. V současné době patří mezi ty nejkvalitnější na Moravě,“ prozradil ředitel závodů Vladimír Hruška, jenž pevně věří, že příští rok se již bude v Opavě Kateřinkách skákat na zcela novém kolbišti.

 

Zářijový termín závodů by měl každopádně zůstat, v jednání je však ještě možné rozšíření o jeden den. „Zda se bude závodit od pátku, nebo již od čtvrtka, to se ještě uvidí. V současné době připravujeme rozpis soutěží, který bychom měli během krátké doby publikovat na stránkách Českého skokového poháru,“ dodal Vladimír Hruška.

 

Před Velkou cenou Opavy proběhnou ještě tři kvalifikační kola Českého skokového poháru. Nejprve od 14. do 17. srpna v Ptýrově u Mnichova Hradiště, kde se uskuteční v sobotu netradiční večerní Velká cena pod světly reflektorů, o týden později se extraligový seriál přesune do Ostravy Staré Bělé a poslední srpnový víkend bude deváté kolo hostit Plzeň, kde se koná Velká cena pravidelně na krásném kolbišti v Českém údolí. Velká cena Opavy bude posledním předfinálovým kolem. O pohárové body se ovšem bude skákat i v Hořovicích, a to pouhý den před absolutním vrcholem, jímž je finále pro nejlepší čtyři jezdce se střídáním koní. Více se dozvíte na www.ceskyskokovypohar.cz

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem VC Opavy proběhne v Olomouci