Jezdectvi.info

Bře 21 2011

Stanovisko k volbám do OV – Josef Živníček

Publikoval do kategorie Konference 2011 3 329 přečtení

V článku najdete stanovisko p.Josefa Živníčka k blížícím se volbám do OV pro Moravu a Slezko. Volby se konají 24.3.2011 od 16.00 v Hradci nad Moravicí

Stanovisko k volbám do OV v Severomoravské oblasti

 

 

            V několika bodech bych se chtěl vyjádřit ke zveřejněným článkům a programovému prohlášení pro volební období 2011- 2014:

–      S programovým prohlášením souhlasím a věřím,že bude realizováno novým výborem v plném rozsahu.

–      Jsem překvapen, že stávající OV po tak velkém finančním problému již dříve nepodal demisi a neřekl celé jezdecké veřejnosti, co se stalo a kdo nese hlavní vinu. Až po dopise pana Gladiše se jezdecká veřejnost dověděla skutečnost. Je zarážející, že výkonný výbor jednal s OV o možnosti splátkového kalendáře v naší oblasti. Je neuvěřitelné, že OV mohl takovouto myšlenku vůbec dopustit – kde by vzal finanční možnosti na splátky.

–      O nutné výměně celého OV nelze pochybovat, chci připomenout, že tato snaha byla již před 8 lety, a to na konferenci také v Hradci nad Moravicí. Tehdy byli hlavními iniciátory ing.Višinka, Dr. Holý a další.  Tato snaha však byla zmařena nízkou účastí  delegovaných zástupců jednotlivých subjektů.

–      O vzniku přípravného výboru, který sestavil kandidátku pro volby do OV a zároveň zpracoval programové prohlášení pro následující volební období, jsem se dozvěděl, jako i většina členů jezdecké veřejnosti, až po jejím zveřejnění na webových stránkách. Je pravdou, že stávající OV měl jezdeckou veřejnost oslovit již dávno před tímto zveřejněním o jmenování svých kandidátů do OV. Sestavení přípravného výboru jako celku a snaha o jeho zvolení v této podobě odporuje volebnímu řádu ČJF. Doufám, že na nastávající konferenci pověření zástupci jednotlivých subjektů zvolí výbor, který bude mít důvěru široké jezdecké veřejnosti.

 Josef Živníček

 

Jezdectvi.info komentář:

Kandidátka „7“ je zcela v duchu volebního řádu. Všichni její členové byli řádně navrhnuti subjekty ČJF. Bohužel se jen potvrzuje jak hluboká je neznalost stanov, volebního i jednacího řádu ČJF. Každý delegát může volit koho z kandidátů chce. Nás „7“ má tu výhodu, že jsme utvořili tým a navrhli alternativu. Všem kandidátům přejeme hodně štěstí !

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Stanovisko k volbám do OV – Josef Živníček