Jezdectvi.info

Dub 15 2015

Jezdecký sport na obrazovkách ČT v novém formátu

Publikoval do kategorie Informace 1 833 přečtení

Se startem nové jezdecké sezony 2015 začíná i dlouhá série pořadů z jezdeckých závodů na obrazovkách České televize. Ta s sebou přináší hned od prvních dubnových pořadů nový formát vysílání, vč. nové znělky a grafiky.

První změny nastaly již při zimní halové sezoně, která byla letos také vůbec poprvé vysílána na kanálu ČT Sport. Sestřihy ze zimního Jezdeckého poháru, který vyvrcholil velkým Jezdeckým festivalem na výstavišti v Lysé nad Labem, se až na výjimky usadily v pravidelných vysílacích časech – ve středu od 12.50 hodin a následně v sobotu, nebo v neděli dopoledne. V podobném duchu by se mělo pokračovat i během hlavní, tedy té venkovní části jezdecké sezony 2015.

„Středa ve 12 hodin a 50 minut by měl být pevný čas pro premiérové vysílání jezdeckých pořadů. To je vždy po Sportovních zprávách, což je určitě pozitivní z hlediska lehce zvýšené sledovanosti v tuto denní dobu. Kromě premiéry pak Česká televize garantuje u každého z jezdeckých pořadů nejméně jednu reprízu. Ta by měla být zpravidla vysílána v sobotu, nebo v neděli dopoledne dle programových možností. Hned po prvním odvysílání však všechny pořady budou dostupné i na internetovém vysílání České televize,“ uvedl PR manažer České jezdecké federace Josef Malinovský.

Jako první se mohou diváci těšit na půlhodinový sestřih z úvodního kola Českého skokového poháru ve středu 22. dubna od zmiňovaných 12.50 hodin. Repríza poběží v sobotu 25. dubna od 10.55 hodin. Všem sestřihům z této domácí parkurové extraligy však budou předcházet živá internetová vysílání na webu České televize (http://www.ceskatelevize.cz/sport/zive-vysilani/). Živě takto poběží i některé další závody, jako např. J&T Banka CSI3*W Olomouc, mistrovství České republiky ve skocích nebo ve voltiži.

Hned u dalších „televizních“ jezdeckých závodů však dojde v pravidelnosti vysílání k určité odchylce. Mezinárodní závody spřežení CAI3* Kladruby poběží poprvé ve středu 29. dubna již od 9.40 hodin, jelikož hned od 11.00 hodin začíná dlouhý přímý přenos z tenisového J&T Banka Prague Open 2015. Nabitý sportovní program přímých přenosů odsune i nedělní reprízu již na brzkých 7.00 hodin ráno. „Doufáme, že těch programových změn oproti dlouhodobé dohodě České jezdecké federace s Českou televizí bude co nejméně,“ konstatoval Josef Malinovský.

Na obrazovky České televize se dostane během následujících šesti měsíců více jak 40 domácích jezdeckých akcí. V jednom kalendářním týdnu tak budou někdy televizní kamery snímat až čtyři akce současně. V takových případech budou pořady z jezdectví řazeny do ucelených bloků. Velkou letošní novinkou je navíc zcela nová znělka, která všechny pořady orámuje na začátku a na konci. Tématem znělky je kniha, která nabízí při listováním v ní kapitoly v podobě jednotlivých jezdeckých disciplín. Samotným obsahem však nejsou texty a fotografie, ale samozřejmě videa s výkony jezdců a koní. – Do 10sekundové znělky se bohužel nevejde všech sedm jezdeckých disciplín, a tak se v ní otevřou pouze stránky s těmi olympijskými – skoky, drezurou a všestranností. V podobném grafickém vizuálu budou i titulky a jednotný bude i zvukový podkres. „Doufáme, že všechny změny přispějí k atraktivitě jezdectví na obrazovkách České televize a tím i současně k popularitě našeho sportu mezi širokou veřejností,“ dodal Josef Malinovský. V internetovém televizním programu České televize (www.ceskatelevize.cz/program) najdete všechny jezdecké pořady pod jednotným klíčovým slovem „jezdectví“.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Jezdecký sport na obrazovkách ČT v novém formátu