Jezdectvi.info

Čvn 09 2015

20.-21.6.2015 38.ročník ZP v Lošticích

Publikoval do kategorie Akce,Pozvánky 2 169 přečtení

vs01V malebném prostření zámeckého parku v Lošticích – Žádlovicích bude v dnech 20 – 21. 6. 2015 probíhat již 38. ročník Zlaté podkovy.  ZP v Lošticích má dlouholetou tradici, kterou můžeme zařadit mezi nejvýznamnější jezdecké akce Severní Moravy. Do Loštic se každý rok sjíždí více jak 150 jezdců z celé ČR. Ze zahraničí se letos můžeme těšit na zástupce Polska.

     Už teď je jisté, že diváci budou moci vidět nejlepší české jezdce všestrannosti. S mladými koňmi přijede Jaroslav Hatla (účastník Olympijských Her v Pekingu 2008, Olympijských Her v Athénách 2004, několikanásobný mistr republiky ve všestrannosti a Mistr republiky ve skocích).

Opět se letos proti sobě postaví známé dvojice z rodiny Vrtků či domácí Radko Heidenreich a mnoho dalších reprezentantů a úspěšných jezdců.

       Uvidíme nejen zkušené matadory, ale i nové začínající dvojice. Každý jezdec všestrannosti si v Lošticích najde svou soutěž. Mimo kvalifikačních soutěže ZP, SP, SN, BP a PONY, jsou vypisovány soutěže i nepostupové: např. pro začínající děti na pony BENJAMIN CUP, otevřené soutěže a nezapomíná se ani na HOBBY závodníky.  Jezdci Severní Moravy pravidelně bojují o tituly Oblastního mistra všech věkových kategorií.

Od historie po současnost organizace:  

vs02Zlatá podkova v Lošticích je nejstarší m pořádaným kvalifikačním předkolem.

1. ročník byl pořádán v roce 1978 a organizovalo jej dřívější JK SSM při JZD Loštice pod vedením Ing. Františka Kubína (předsedy JZD). JZD bylo pořadatelem až do roku 1994. V roce 1995 – 2007 převzalo pořadatelskou štafetu SOUz Loštice (Střední odborné učiliště) v úzké spolupráci s JK Loštice. Od roku 2008 v tradici pokračuje Jezdecký klub. Hlavními iniciátory jsou manželé Heidenreichovi.  Za přípravou a hladkým průběhem této náročné akce stojí sehraný team, přátel a kamarádů, kteří dlouhá léta na plno, obětavě a dobrovolně pomáhají. S podporou můžeme počítat i s SOUz Loštice nyní SŠTZ Mohelnice.(Střední škola technická a zemědělská Mohelnice)  

Zlatá podkova by nešla uspořádat bez finanční dotace z řad příznivců těchto krásných závodů.

 

Kolbiště:

    vs03   Všechny tři disciplíny můžeme vidět na jednom místě, 

  v překrásném prostředí zámeckého parku v Žádlovicích. Tento prostor je bývalá obora u žádlovického zámku. Jde o přírodně krajinářský park o rozloze cca 10ha. Park se nachází v údolí potoka Líšničky a volně navazuje na okolní krajinu s lesy a rybníky.   

 

Závody probíhají v krásném, komorním prostředí  takřka v rodinné atmosféře.

      

 

    

Simona Heidenreichová

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 20.-21.6.2015 38.ročník ZP v Lošticích