Jezdectvi.info

Srp 22 2016

14.9.2016 Výkonnostní zkoušky tříletých klisen

Publikoval do kategorie Akce 1 876 přečtení

slovanTJ Slovan Frenštát p.R. pořádá dne 14.9.2016 Výkonnostní zkoušky tříletých klisen ČT

Výkonnostní zkoušky tříletých klisen

Datum konání:     14. 9. 2016 (středa)

Místo konání:       Jezdecký areál TJ Slovan Frenštát p/R, Tichá 557, 742 74

Pořadatel:             SCHČT a TJ Slovan Frenštát p/R

Garant:                  předsednictvo SCHČT

Datum uzávěrky: 12. 9. 2016

Program:               10.00 hod.  sportovní výkonnostní zkoušky

                                                     Skok ve volnosti

                                                     Drezura

                                                     Postupová řada

VÝKONNOSTNÍ ZKOUŠKY JSOU ZAHRNUTY DO PRAVIDEL „UDRŽOVÁNÍ A ZLEPŠOVÁNÍ GENETICKÉHO POTENCIÁLU HOSPODÁŘSKÝCH ZVÍŘAT A ROSTLIN“ Mze ČR.

Požadavky: dle zkušebního řádu SCHČT

Přihlášku se jménem majitele klisny, jménem a číslem klisny a určení alternativy výkonnostní zkoušky, zašlete do  12. 9. 2016 na adresu:  info@tjslovan.cz, telefon 603 733 154

Peněžité plnění: Úhrada pořadateli za technické a administrativní práce činí 500,-Kč za každou  

                               zúčastněnou klisnu.

Sankce: podle všeobecných pravidel pro pořádání přehlídek, výstav a zkoušek výkonnosti.

Ustájení: Ustájení zajistí pořadatel. Ustájení v omezeném počtu nutno objednat předem tel. 

                  603733154, cena za box 200,- Kč,  přes noc + 100,- Kč

Předvádění: Jezdecký úbor ČJF, zelená nebo modrá polokošile se znakem ČT , bílé nebo šedé kalhoty, bíle sportovní boty. Každý majitel je povinen předvádět své koně sám, pokud toho není schopen, je povinen si najmout jinou osobu.

Veterinární podmínky:

1. Koně musí být doprovázeni průkazem koně v souladu s § 23 odst. 4 zákona č. 154/2000 Sb., o šlechtění, plemenitbě a evidenci hospodářských zvířat a o změně některých souvisejících zákonů (plemenářský zákon), ve znění pozdějších změn a doplňků, který odpovídá vzoru uvedenému v příloze č. 8, části 5 vyhlášky č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem. Koně, kteří mají průkaz koně vystavený v souladu s předpisy Evropských společenství se slovním a grafickým popisem, se považují za koně označené v souladu s touto vyhláškou.

2. Všichni koně bez rozdílu věku musí splňovat požadavky na jejich označení podle § 13 až § 15 vyhlášky č. 136/2004 Sb., kterou se stanoví podrobnosti označování zvířat a jejich evidence a evidence hospodářství a osob stanovených plemenářským zákonem. Koně, kteří jsou označeni v souladu s předpisy Evropských společenství se slovním a grafickým popisem, se považují za koně označené v souladu s touto vyhláškou.

3. Dále musí být v průkazu uvedeno, že: a) kůň byl vakcinován dle vakcinačního schématu udaného výrobcem vakcíny a je v imunitě proti influenze (chřipce koní). Poslední vakcinace byla provedena nejpozději 7 dní před konáním svodu, b) kůň od 24 měsíců stáří byl laboratorně vyšetřen s negativním výsledkem na infekční anemii; vyšetření nesmí být starší 6 měsíců, c) kůň nebyl 30 dnů před odběrem vzorků k laboratornímu vyšetření alergologicky vyšetřen, d) kůň pocházející z členské země EU musí splňovat nad rámec požadavků § 19 odst. 2 vyhlášky č. 382/2003 Sb., o veterinárních požadavcích na obchodování se zvířaty, ve znění pozdějších předpisů, podmínku povinnosti vystavení veterinárního osvědčení (TRACES), konkrétně vzor 2009/156 AII Registrovaní koňovití.

     Pořadatel dále upozorňuje, že v návaznosti na nařízení Státní veterinární správy ČR ze 04.06. 2015, je dokument TRACES povinně vyžadován u všech koní účastnících se svodů (závody, výstavy, přehlídky, …), přivážených na území České republiky z jiných zemí!!! Bez tohoto dokumentu není možné danému koni povolit start v daných závodech, ani jeho ustájení v místě konání zkoušek.

 

Před vyložením koní předloží vedoucí transportu příslušná veterinární osvědčení pro přepravu koní dle platných směrnic od 4.6. 2015. Bez splnění výše uvedených veterinárních podmínek a zdravotního průkazu odevzdaného ke kontrole příslušnému veterinárnímu lékaři nebude kůň připuštěn ke zkoušce!!!

 

 

Ostatní ustanovení: Pořadatel nepřebírá v žádném případě zodpovědnost za případná zranění nebo nehody, které by postihly účastníky VZ nebo jejich koně. Případné ztráty nebo škody pořadatel nehradí.

 

Ve Frenštátě p/R  17. 8. 2016                         Za TJ Slovan Frenštát p.R. předseda : JUDr. Čeněk Šrubař

 

 

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 14.9.2016 Výkonnostní zkoušky tříletých klisen