Jezdectvi.info

Zář 25 2017

Severomoravská spřežení úspěšná na MČR 2017

Publikoval do kategorie Severomoravská oblast 730 přečtení

Ve dnech 15. – 17. září se konalo na Dostihovém závodišti v Pardubicích Mistrovství České republiky ve spřežení.

Ze Severomoravské oblasti se zúčastnilo 9 jezdců, kterým se podařilo získat 4 medaile  (2 zlaté a 2 stříbrné).

V kategorii dvojspřeží pony si po loňském titulu vybojoval stříbrnou medaili Erik Zuvač z SK Sportimo s koňmi Miki a Verdun. Jedno shození na parkuru se stalo osudným Aleši Fialovi z Hřebčína HF Kravaře s Dankenem a Damienem, kterému tak o pouhé dva body unikla bronzová medaile a skončil pátý.

 

V kategorii jednospřeží potvrdil roli jednoho z favoritů Jaroslav Petřek z JK Zubří. Po vítězství v drezuře i maratonu a druhém místě v parkuru zaslouženě zvítězil s klisnou Fate-Z  o více než  9 bodů před Janem Exnarem. Na šestém dekorovaném místě se umístil Jan Minarčík s koněm Lorci z JK Minarčík.

V kategorii dvojspřeží přišel velmi těsným rozdílem o zlatou medaili Václav Coufalík z JK Coufalík. S klisnami Linda a Lybie předvedl jediný čistý parkur, ale i přesto díky drobným chybičkám v maratonu skončil celkově druhý o pouhých 0,51b.

Druhou zlatou medaili pro Severní Moravu vybojoval Jaroslav Juráň ml. V kategorii čtyřspřeží. Dokázal zvítězit ve všech třech zkouškách a s velšskými coby si zaslouženě dojel pro vítězství.

Všichni medailisté si zajistili skvělé umístění v Českém poháru spřežení. Erik Zuvač , Jaroslav Petřek a Jaroslav Juráň se umístili ve svých kategoriích na prvním místě a Václav Coufalík skončil druhý.

 

Jaroslav Petřek
Garant Severomoravské oblasti pro spřežení

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Severomoravská spřežení úspěšná na MČR 2017