Jezdectvi.info

Srp 09 2011

Na Ptýrově proběhnou dvě Velké ceny

Publikoval do kategorie SPČP 1 399 přečtení

110717_ptyrov_zelinkova_zuzana_mistryne_cr_2011Hned dvě Velké ceny v parkurovém skákání se budou konat během třídenních závodů pořádaných ve dnech 19. – 21. srpna na Farmě Ptýrov u Mnichova Hradiště. Kromě plánovaného 8. kola Skokového poháru České pojišťovny, které proběhne v neděli, se v sobotu uskuteční náhradní Velká cena Strakonic. Sedmá kvalifikace extraligové skokové soutěže musela být 31. července zrušena, jelikož strakonické kolbiště Pod hradem neuneslo extrémní přívaly dešťových srážek.

 

„Jsme moc rádi, že nám ptýrovští pořadatelé vyšli vstříc a umožnili konání Velké ceny Strakonic v jejich areálu během jejich závodů Skokového poháru České pojišťovny. Jezdecký kalendář je totiž zcela přeplněn a nenabízí vhodný termín pro to, aby se závody mohly uskutečnit na původním kolbišti. Všechny rámcové soutěže navíc ve Strakonicích proběhly a zrušena byla pouze vrcholná část programu. V podstatě by se tak jednalo o vypsání zcela nových závodů, což není v takto krátkém termínu technicky realizovatelné,“ uvedla Pavla Kudláčková z agentury Via Solaris, jež je marketingovým a reklamním partnerem Skokového poháru České pojišťovny. „Na druhou stranu jsme nechtěli, aby jezdci přišli o jednu z jedenácti kvalifikací, v nichž sbírají body pro postup do finále pro nejlepší čtveřici. Aktuální pořadí v žebříčku je totiž stále velmi vyrovnané a mezi některými jezdci v první desítce jsou mnohdy pouze jednobodové rozdíly. Velká cena Strakonic tedy proběhne na Pýrově v sobotu 20. srpna na stupni obtížnosti ST** (140 cm). Společnost Via Solaris navýšila dotaci této soutěže oproti původnímu rozpisu na celkových 50 tisíc korun, což jistě atraktivitu soutěže ještě zvýší a lze očekávat široké startovní pole,“ prozradila Pavla Kudláčková. V neděli pak jezdci budou soutěžit ve Velké ceně Ptýrova na stupni T** (150 cm) o 70 tisíc korun. Ta se na rozdíl od sobotní vrcholné soutěže, která se pojede s jedním rozeskakováním v případě rovnosti trestných bodů na prvním místě, uskuteční dle tradičního modelu – tedy jako jednokolová soutěž s  finále pro nejlepších 10 dvojic. Pokud by některý z jezdců zvítězil v obou kvalifikačních kolech, získal by až 33 bodů. Ptýrovské závody tak mohou výrazně změnit pořadí jezdců v čele pohárového žebříčku.

„Skokový pohár České pojišťovny nabídne na Ptýrově velmi atraktivní podívanou a pevně věříme, že si ji nenechá ujít podobná divácká kulisa, jako v případě červencového mistrovství České republiky mladých jezdců a seniorů, které do Ptýrova přilákalo jen v neděli bezmála tři tisícovky diváků. Pokud by však přesto někteří příznivci parkurového skákání nemohli dorazit osobně, mohou se těšit na sestřih toho nejzajímavějšího v záznamu České televize na programu ČT4. Ta oproti plánu navýšila délku pořadu z 30 na 45 minut,“ doplnila Pavla Kudláčková. Třídenní závody nabídnou divákům také bohatý doprovodný program. „Vše se v těchto dnech dolaďuje, ale můžeme např. zmínit přelet historických letadel, podle počasí i seskoky parašutistů, sedlový tandem, divácké soutěže o atraktivní ceny či dětský koutek,“ nastínila sekretářka závodů Pavlína Bůžková. Podrobnější informace najdete na www.ceskyskokovypohar.cz.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Na Ptýrově proběhnou dvě Velké ceny