Jezdectvi.info

Dub 12 2012

11.skokový pohár odstartuje v Martinicích

Publikoval do kategorie SPČP 1 647 přečtení

Již jedenáctý ročník české extraligy v parkurovém skákání – Skokový pohár České pojišťovny – zahájí ve dnech 19. – 22. dubna na kolbišti Equitana Hotel Resortu v Martinicích na Příbramsku. Čtyřdenní závody zahrnují celkem 14 soutěží, přičemž vrcholem programu bude v neděli od 15 hodin Česká pojišťovna Velká cena Martinic.

 

V té budou moci jezdci sbírat první kvalifikační body a na základě stavu žebříčku po všech jedenácti kolech, která se odehrají na různých místech České republiky, vzejdou čtyři finalisté. Ti se utkají při zářijových závodech v Hořovicích na Berounsku v závěrečné soutěži vypsané dle systému mistrovství světa, což znamená, že si jezdci mezi sebou vystřídají své koňské svěřence.

 

Nová túra pro juniory

Ve sportovním programu úvodního kola v Martinicích jsou připraveny soutěže od čtvrtečního stupně „Z“ (základní,100 cm) do sobotního a nedělního stupně „ST“ (středně těžký,140 cm). Novinkou mezi rámcovými soutěžemi bude úvodní kolo doprovodného seriálu pro juniory s názvem Kolowrat Junior Cup. Účast v něm bude umožněna výhradně jezdcům do 18 let. Během každého závodu Skokového poháru České pojišťovny se uskuteční minimálně tři samostatné soutěže, které budou zároveň započítávány do celoročního žebříčku. Půjde o soutěže na stupních obtížnosti „L“ až „S“ (tj. s výškou překážek 120 –130 cm) a nejméně v jednom případě půjde o soutěž na styl jezdce nebo dvojice. V zářijovém finále soutěže Kolowrat Junior Cup má právo startovat 15 jezdců v kategorii „A“ (do 15 let) a 15 jezdců v kategorii „B“ (junioři 15 – 18 let), kteří v kvalifikačních kolech získali nejvíce bodů.

„Kolowrat-Krakovští vstupem do Skokového poháru České pojišťovny podporují mladé talentované jezdce v rozvoji jejich umění a talentu. Jezdecký sport, stejně jako další formy aktivního pohybu, patří k nejlepším způsobům volnočasového vyžití a mě těší, že se mu věnuje stále více dětí a mladých lidí. Věřím, že Kolowrat Junior Cup jim nabídne další motivaci, šanci plnohodnotně závodit, prosadit se na stupních vítězů, protože děti soutěžení opravdu prožívají a upřímně se radují z každé trofeje,“ uvedla JUDr. Dominika Kolowrat-Krakovská.

 

Amatéři podruhé po boku profesionálů

Již druhým rokem bude pokračovat Equiservis Amateur Tour, což je rámcová seriálová soutěž určená pro jezdce „amatéry“, u kterých není sportovní ježdění zdrojem příjmů. Mohou se jí účastnit jezdci s platnou licencí ČJF, kteří dosáhli věku minimálně 18 let a v posledních dvou letech nestartovali v soutěžích stupně „S“ a vyšších. Po každé soutěži amatérské túry bude pořadatelem na základě výsledků vydána tabulka získaných bodů. Do finále každého kola postoupí 15 nejlepších jezdců z kvalifikačních soutěží. Finálová soutěž probíhá na parkuru stupně „ZL“ (110 cm) s jedním rozeskakováním a koná se vždy v sobotu jako poslední soutěž dne. Ve finále celoroční soutěže má právo startovat 20 jezdců, kteří ve finále kvalifikačních kol získali nejvíce bodů.

„Touto túrou je vytvořen určitý handicap, kdy se amatérští jezdci mohou účastnit i nejkvalitnějších tuzemských jezdeckých závodů, kde se střetávají se špičkovými, mnohdy profesionálními jezdci. Tím dochází, dle mého názoru, k oboustranně prospěšnému prolnutí obou skupin. Kromě atraktivních cen ve formě poukázek do našeho obchodu pro každý závod věnujeme vítězovi superfinále luxusní sedlo značky Prestige dle vlastního výběru, a to včetně servisu napasování jezdci i koni,“ prozradil jednatel společnosti Equiservis Ing. Stanislav Hakr.

 

Skokový pohár – zábava pro celou rodinu

Návštěvníci se mohou těšit nejen na skvělé sportovní výkony, ale také na bohatý doprovodný program. „Připraveny jsou různé prezentace a ochutnávky kvalitních českých produktů. Zajištěn je i doprovodný program pro děti, pro které bude např. instalován v zázemí kolbiště skákací hrad a na většině závodů si budou moci zdarma vyzkoušet, jaké to je, posadit se na koně. Při každém kole navíc diváci budou moci orazítkovat svůj katalog seriálu příležitostným razítkem umístěným u vstupu na věž rozhodčích. Nutno podotknout, že katalogy Skokového poháru České pojišťovny budou distribuovány zdarma. Pokud nasbírají během celého seriálu alespoň tři razítka, mohou vyhrát zapůjčení automobilu Ford od společnosti Auto In na celý týden. Týdenní zápůjčka automobilu Ford Ranger čeká také na majitele nejlepšího koně finále SPČP 2012. A navíc, každou mítinkovou neděli vylosuje vítěz Velké ceny výherce z řad diváků, který získá možnost zapůjčení osobního automobilu Ford na víkend,“ informovala Pavla Kudláčková ze společnosti Via Solaris, jež je reklamním a marketingovým partnerem Skokového poháru České pojišťovny. Podrobné informace o programu najdete na www.skokovypohar.cz.

skokový pohár české pojišťovny 2012

Termínová listina:

  • 1.      VC Martinic           19. 4. – 22. 4. 2012
  • 2.      VC Brna                05. 5. – 06. 5. 2012
  • 3.      VC Ostravy           18. 5. – 20. 5. 2012
  • 4.      VC Kolína (Ptýrov)              25. 5. – 27. 5. 2012
  • 5.      VC Litomyšle        08. 6. – 10. 6. 2012
  • 6.      VC Opavy             22. 6. – 24. 6. 2012
  • 7.      VC Strakonic        27. 7. – 29. 7. 2012
  • 8.      VC Ptýrova           16. 8. – 19. 8. 2012
  • 9.      VC Plzně                               07. 9. – 09. 9. 2012
  • 10.    VC Frenštátu p. R.               14. 9. – 16. 9. 2012
  • 11.    VC Hořovic           26. 9. – 30. 9. 2012

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 11.skokový pohár odstartuje v Martinicích