Jezdectvi.info

Kvě 10 2012

27.5.2012 Den koní v Rádkové Lhotě

Publikoval do kategorie Akce 1 100 přečtení

Vážení přátelé 10. jubilejní „Den koní, který se koná v Radkově Lhotě nese sebou několik důležitých opatření.

Slýcháme povzdechy nad velkými časovými mezerami a tak vzhledem ke zkrácení času jsme se rozhodli, že když jde o nabitý den s programem, upouštíme od prohlídek parkuru a crossů s koňmi. Jezdci si budou moci překážky vyzkoušet v rámci tréninku, který jim bude umožněn za 150,- Kč za koně na 1 den. Ne však již týden před závody. To bude závodiště oficielně uzavřeno na přípravu akce! Poslední možný trénink bude tedy v neděli 20.5. 2012 do 17:00 hodin.

Zároveň Vás prosíme a vyzýváme, aby jste svou účast potvrdili včas písemnou přihláškou do úterý, 22.5. 2012. Důvodem je hlavně fakt, že k tomuto dni bude vydán doprovodný buletim s vystavovanými koňmi a startujícími. U koní ve všech soutěžích uvádějte jméno koně a jezdce, dále stáj za kterou kůň startuje. U poníků výšku koní a věk dítěte. Dohlašování koní v den závodů bude navýšeno sankčním poplatkem ve výši 100 Kč ke startovnému v dané disciplíně! Pozdní dohlašování je jedním z mnoha faktorů a nešvarů, které ovlivňují hladký průběh dne a časově zbržďují program.

Co je míněno pojmem ceny? Takže jsou to především kokardy a poháry nebo trofeje. Ale každý rok se snažíme získat ještě ceny od výrobců krmiv či jíných výrobců, nebo jiných prodejců a sponzorů, které jsou bonusovými cenami, o kterých budeme vědět až na samém začátku vden akce a ve výčtu cen je neuvádíme. Finanční odměny jsou uváděny přímo u soutěží a jsou závislé na počtu startujících koní.

Pokud by někdo z účastníků měl na svém programu nějaké vystoupení, které by mohlo vylepšit program dne a to ve chvílích mezi soutěžemi a chtěl by veřejnost zviditelnit svůj klub nebo stáj, bude pro ně jednotná odměna 500,- Kč za toto vystoupení (drezura, ovladatalnost, práce s bičem, tah atd.) V tomto případě je nutné se domluvit ještě před uzávěrkou tj. do 21.5. 2012. Kvůli sestavování celého programu.

Pokud chcete být uvedeni v buletimu formou reklamy Vaší činnosti a stáje, je účtováno za 1/4 stránky A5 200,- Kč.

Kurzy pro skokové derby a cross country budou zveřejněny do neděle 13.5. 2012.

Vše o akci naleznete postupně na našich stránklách:

http://www.jkosrl.wbs.cz/

Obrázek o této akci si můžete udělat z dřívějších ročníků na odkazech:

http://milanfoukal.rajce.idnes.cz/

http://www.youtube.com/profile?user=milanfoukal#grid/uploads

 

Program dne – současně propoziční podmínky

 

PŘEDVÁDĚNÍ – VÝSTAVA PLEMEN A KŘÍŽENCŮ

Započít by měla v 9:00 hodin a to v pořadí následném (Orientační čas začátku soutěže dle dříve pořádáných akcí):

K1 – Jako první bude na řadě plemeno anglického plnokrevníka, kde na jeho závěru by měly proběhnout křtiny narozených hříbat. K2 – Průběžně přejdeme na plemena český a moravský teplokrevník (možno i slovenský).

K3 – Pak přijdou na řadu pony plemena.

K4 – V další části se předvedou westernová plemena.

K5 – To je výčet nejčastěji předváděných koní, ale pak chceme ukázat další různá plemena koní a tak je na majitelích, jestli své svěřence předvedou v kategorii plemena koní od A poZ.

K6 – Závěr potom bude patřit křížencům, kde jen loni bylo 5 koní křížených klusáků a vypadalo to velni pěkně.

Zápisné bude 50 Kč za koně. Majitel společně s přihláškou (Kategorii //K1//, Jméno a původ koně, stáří a barva, jméno předvádějícího, majitel, chovatel) zašle max v 5 řádcích něco o koníkovi, případně pokud má v plánu jej prodat i cenu koně pro případného zájemce z řad dalších chovatelů či diváků. Komisař bude hodnoti nejen exteriér koně, ale i způsob předvedení a soulad předvádějícího se zvířetem. Předvádějící oznámí komisaří jméno koně, své jméno a jméno stáje, kterou dvojice reprezentuje. Ceny obdrží první tři vyhodnocení v každé kategorii. Dále bude i tradiční divácká soutěž o nejsympatičtějšího koně celé výstavy, kdy jak majitel, tak vylosovaný divák obdrží zvláštní cenu.

(11:00) Po výstavě koní bude následovat na rozjetí oblíbená soutěž ŽIDLIČKOVÁ, kdy v případě více přihlášených jezdeckých dvojic pojedeme na skupiny a pak na finálové kolo. Soutěž je bez startovného. První tři jezdci obdrží cenu.

(11:20) Na řadu přijdou malí vozatajové s poníky v soutěži VOZATAJSKÉHO PARKURU DĚTÍ S PONY PLEMENY. Společně se utkají ať již v jednospřeží či dvouspřeží. Startovné je 100 Kč za startujícího vozataje. Prvních 5 obdrží ceny.

(12:00) Dospělí vozatajové se předvedou ve VOZATAJSKÉM TERÉNNÍM PARKURU, který si v rámci tohoto dne získal oko diváka. Startovné bude 200 Kč za startujícího vozataje. Prvních 5 obdrží ceny.

Dalším část dne a sportovním odvětvím budou skokové soutěže.

(13:00) Divákům se nejdříve představí jezdci na ponících v PARKURU PRO PONY. Startovné je 100 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny. Soutěž proběhne na limitovaný čas.

(13:30) Po nich se představí koně v parkurové disciplíně DVOUFÁZOVÉ SKÁKÁNÍ 70 – 80cm.  Startovné bude 200 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny. Platit bude ustanovení, že pokud bude více jak 20 startujících rozdělí si prvních 5 jezdců finanční odměnu ve výši 1300,- Kč a nad 30 startujících 3000,- Kč.

 

(14:30) Po této disciplíně bude odstartována DĚTSKÁ CROSS COUNTRY, kdy se budou moci všechny děti vydat na trasu crossových překážek a doběhnout si pro odměnu a zajímavé ceny.

(14:45) Mezitím si odpočinuvší malí koníci se vydají na trať MALÉ CROSS COUNTRY, určené pro jezdce na ponících. Startovné je 100 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny.

(15:15) Pak přijde na řadu druhá parkurová soutěž a to DVOUFÁZOVÉ SKÁKÁNÍ 90 – 100CM. Startovné bude 200 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny. Platit bude ustanovení, že pokud bude více jak 20 startujících rozdělí si prvních 5 jezdců finanční odměnu ve výši 1500,- Kč a nad 30 startujících 3000,- Kč.

(16:30) SKOKOVÉ DERBY s překážkami parkurovými na výšce 100cm a crossovými skoky bude předzvěst vrcholem skokových soutěží dne. Startovné bude 200 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny. Platit bude ustanovení, že pokud bude více jak 18 startujících rozdělí si prvních 5 jezdců finanční odměnu ve výši 1500,- Kč a nad 30 startujících 3000,- Kč.

(17:00) Tím je bezesporu MÁJOVÁ CROSS COUNTRY. . Startovné bude 200 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny. Platit bude ustanovení, že pokud bude více jak 18 startujících rozdělí si prvních 5 jezdců finanční odměnu ve výši 2000,- Kč a nad 30 startujících 4000,- Kč.

(17:30) Dalším bodem programu bude tradiční REJ MASEK NA KONI. Soutěž je bez startovného. První tři jezdci obdrží cenu. Všichni obdrží sladkou odměnu. Do přihlášek uvedou nejen jméno koně a jezdce, ale i název masky.

(17:45) Celý den uzavřou westernové disciplíny. Prní z nich budou TYČE. Startovné bude 150 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny.

(18:20) BARELY budou druhou rychlostní disciplínou. Startovné bude 150 Kč za startující dvojici. Prvních 5 obdrží ceny.

(18:40) A pokud budou mít jezdci chuť, tak se budou moci ještě utkat v KLÍČOVÉ DÍRCE, jako 15.4. 2012 a v PIVŇOKOFOLOVÉM BARELU (dle věku jezdce a možností). Soutěže budou bez startovného, mohou se jí účastnit jen jezdci, kteří v ten den již startovali za startovné! Vítězové obdrží sladkou odměnu, nebo štamprle.

 

 

 

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem 27.5.2012 Den koní v Rádkové Lhotě