Jezdectvi.info

Dub 26 2013

VC Brna se přesouvá do Olomouce

Publikoval do kategorie SPČP 1 562 přečtení

Velká cena Brna, která se měla uskutečnit 4. – 5. května jako druhé kvalifikační kolo Skokového poháru České pojišťovny 2013, se z provozně technických důvodů přesouvá na jiný termín i jiné místo. Konat se bude 13. – 16. června v Olomouci.

 

Právě v olomoucké Lazecké ulici totiž v posledních měsících vyrostl zcela nový jezdecký areál, jenž se zařadí bezesporu mezi ty nejluxusnější u nás. Původně měl být oficiálně otevřen již nadcházející víkend 27. – 28. dubna. Kvůli nepříznivým klimatickým podmínkám se však zdržely dokončovací práce, a tak se tam první jezdecké závody do střední výškové úrovně uskuteční až ve dnech 25. – 26. května. O tři týdny později pak se na tomto kolbišti bude moci poprvé konat extraligový mítink Skokového poháru České pojišťovny. „Jsme moc rádi, že do našeho seriálu můžeme zařadit zastávku v takovém areálu, jako je tento. Nabízí skvělé zázemí pro vrcholový sport i doprovodný program. Vzdálenost pouhých1500 metrůod samotného centra Olomouce jistě přiláká mnoho rodin s dětmi a jistě půjde o další zkvalitnění celé série,“ uvedla Pavla Kudláčková ze společnosti Via Solaris, jež je reklamním a marketingovým partnerem Skokového poháru České pojišťovny.

 

Kolbiště Equine Sport Center Olomouc s rozměry 80 x50 metrůi opracoviště o rozměrech 40 x60 metrůmají povrch od německé společnosti LGS Reitplatzbau GmbH, jež se specializuje na výstavbu profesionálních jezdeckých povrchů od roku 2004. Jejich povrchy jsou momentálně považovány za jedny z nejkvalitnějších a nejmodernějších. „Systém spodní závlahy pracuje na principu odlivu a přílivu vody. K odlivu dojde při nadměrné vlhkosti povrchu, například při vydatných dešťových srážkách – v takovém případě se odčerpá přebytečná voda čerpadly, umístěnými pod pískem. Když je vlhkost povrchu příliš nízká, jak tomu bývá při horkých letních dnech, je voda čerpána opačným směrem, tedy k povrchu,“ prozradil ředitel Equine Sport Center Olomouc Karel Hájek. V České republice ani na Slovensku se prozatím žádný takový povrch nenachází.

 

Druhým kolem Skokového poháru České pojišťovny se tedy stane 17. – 19. května Velká cena Ostravy. O týden později, přesněji 23. – 26. května, se seriál přesune na třetí kvalifikaci do Ptýrova, kde v tomto tradičním období proběhne Velká cena Kolína. Čtvrtým závodem bude 6. – 9. června Velká cena Litomyšle. Ta se od loňska přesunula do nedaleké Suché na nové kolbiště Stáje Manon Jiřího Skřivana. No a pátým kolem je pak zmiňovaná Velká cena Brna přesunutá na 13. – 16. června do Olomouce. „Pro závody se v těchto dnech připravuje zcela nový rozpis závodů, doporučujeme proto jezdcům, aby bedlivě sledovali stránky Skokového poháru, kde v nejbližších dnech uvedeme další podrobnosti,“ dodala Pavla Kudláčková. Stránky najdete na adrese www.skokovypohar.cz.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem VC Brna se přesouvá do Olomouce