Jezdectvi.info

Srp 28 2013

Moravský šampionát 2013

Publikoval do kategorie Akce,MŠMK 2 121 přečtení

    7. ročník  MŠMK vyvrcholil dvoudenním finále opět v krásném prostředí trojanovického arealu. Vzájemná dohoda všech chovatelských svazů o nové podobě tradičního KMK , kdy mohou startovat i valaši českého chovu a odměna patří i všem bezchybným, vedla sice ke snížení počtu účastníků, ale sešlo se velmi kvalitní pole koní a jezdců.

Náročné parkury prověřily 4leté ve 2 kolech ZL, 5tileté v L* a L**  , 6tiletí absolvovali S* a S**, hodnoceni byli společně se 7miletými, ti skákali S** a ST *. Svaz chovatelů slovenského teplokrevníka odměnil nejlepší účastníky základních kol a ve finále pak nejlepší 3 své zástupce a zároveň chovatele nejúspěšnějšího koně CS.
      Pořadatelé opět zkvalitnili povrch kolbiště, textilie je v současnosti na venkovním kolbišti i v hale… Počasí bylo krásné a tak po loňské průtrži mračen a zrušení 2. kola byl zážitek z finále optimální….

     4 letí      Vítězem všech kvalifikačních kol se stal trakénský hřebec QUINTAR ( Quintet – Stella po Saint Tropez ) z JK Hř Amona ( MVDr. Vít Holý )., 2. skončila GRÁCJE s P. Holešovským ( Stáj Phar Lap ), 3. byla FARLY M s J. Malým ( Stáj Montana .
    Po 1. kole byli bez chyby 4 koně,   Quintar, OK Bathory , Assasin a Rolanda. Tento výsledek zopakoval v neděli již jen QUINTAR , podle času 1. kola se dále s jednou chybou umístili P. Břenek s OK Bathory ( Cento Bruzovice), 3. pak R. Šipoš a Assasin ( Aristo Z ) z Gesomont Bohumín a 4. J. Urban a Rolanda ( JK Rakon Kojetín ). 2 chyby z obou kol měla 5. umístěná Canada 1 ( Candiavolo ) s L. Strnadlovou z domácího oddílu SKL Trojanovice.     Quintar a Canada 1 reprezentovali PKCS.

    5ti letí     1. po kvalifikacích byli ex equo LOKVENC ( Lordano – Cabdula du Tilard ) M. Hentšel z Baníku Ostrava a SONYA ( Toy de Maziere – Servátor 21 ) , P. Holešovský , maj. P. Kondziolka., oba zástupci PK CS.    V 1. kole oba potvrdili své kvality bezchybnou jízdou a s nimi ještě další 3 – Daytilla s J. Zwingerem , Ilusion Dream a M. Žilinský a Darone s L. Strnadlovou.   Bez chyby se však ve 2. kole udržel již jen Lokvenc a Daytilla. Po dramatickém rozeskakování byl o 3 vteřiny rychlejší LOKVENC s M. Hentšelem z Baníku Ostrava ( chov. a maj. Ing. Z. Müller – PKCS ). 3. místo vybojoval s jednou chybou opět M. Hentšel, tentokrát s velmi nadějným pravým bratrem plemeníka Crux – Censorem. 4. skončil P. Holešovský se spolehlivou Sonyou a 5. byl ještě J. Zwinger a Al Granna.

   6ti a 7mi letí     Po základních kolech 6tiletých bylo pořadí následující   –  1. LEPUS  ( Lordano – Carthago Z ) M. Hentšel – chov. a maj. Ing. Z. Müller – PK CS , 2. ARMEN 1 ( Lordano – Amoretto D II ) P. Holešovský , chov a maj , P. Kondziolka  PK CS , 3. místo LARETO , J. Kubrický PK ČT.      Suverénním vítězem se stal ve finále z obou kol bezchybný LEPUS, který je zároveň nominován za PK CS na Mistrovství světa mladých koní v Lanaken. 2. místo obhájila ARMEN 1 a  3. byl opět M. Hentšel s úspěšným plemeníkem PK CS  CRUXem  ( Carthago Z – Cassini II ) chov a maj. Ing. Z. Müller.. 4. místo vybojovala  SARAH – L s J. Ludvíkem  ( Velká Polom ) a 5. místo si odnesla další zástupkyně PK CS    KAREN 5 ( Arras – Chalif 5 ) s MVDr. Holým z JK Hř Amona.

     Nejlepšími chovateli PK CS se tak stali RNDr. Ondřej Holý   ( QUINTAR – 4 letí ) a Ing. Z. Müller ( LOKVENC a LEPUS ) 5ti,  5ti a 7miletí…

Poděkování patří všem pořadatelům i účastníkům, šampionát měl vysokou úroveň i přes menší počet startujících. A tak se již dnes můžeme těšit na ročník 2014…..

Vít Holý
vit.holy@email.cz

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Moravský šampionát 2013