Jezdectvi.info

Dub 24 2014

Hlasujte v anketě nejkrásnější kůň MS kraje

Publikoval do kategorie Akce 1 045 přečtení

5plus2-logoČtenáři 5plus2 poslali do redakce přes 130 snímků koní. Čas měli do půlnoci 18. dubna, řada fotografií však dorazila i po tomto termínu. Ty už však do hlasování nebyly zařazené.

Na severu Moravy to lidé s koňmi umí. Svědčí o tom fotografie, které čtenáři do redakce zaslali. Sportovních záběrů přišlo žalostně málo, zato momentek, příležitostných snímků bylo habaděj. K nim patří i svatby nebo koně s vojáky v historických uniformách. A samozřejmě děti.

Hlasovat můžete až do půlnoci 30. dubna ZDE

Záběry do ankety vybíral českotěšínský koňák a fotograf Zenon Kisza. „Stáhl jsem si všechny do jedné složky a probíral, probíral… Takže ani nevím, od koho ty fotky byly, což je asi dobře,“ popsal svůj výběr Kisza.

„Některé fotografie byly povedené. Je fajn vidět, že někdo u focení i přemýšlí, to pak hned vypadá jinak než bezmyšlenkovité cvakání ve stylu: hele kůň – cvak.“

Kisza vzpomenul i nástrahy focení zvířat. „Se vším živým je ta spolupráce těžší, protože mají svou hlavu. Je jim úplně jedno, že teď je z nejlepšího úhlu, teď je nejlepší světlo, teď má uši dopředu. Obvykle čtyřnozí kamarádi spolupracují přesně naopak,“ zdůraznil.

Také on narazil na problém většiny zaslaných příspěvků. „Rozmanitost fotografií je taková rozpačitá. Není to asi soutěž o nejhezčího koně, ale spíš jakoby Život s koňmi. Když už tam jsou i lidi, tak fotka s ohradou a srnkami s krásným pozadím taky moc koňské krásy nemá, ale má prima atmosféru a líbí se mi,“ naznačil úskalí tvorby snímku.

A že se u koní často všichni znají, svědčí i přípis k fotografii od jedné ze soutěžících. „I když z toho pan porotce Kisza zřejmě nebude nadšený :-), posílám Vám fotku pro mě nejkrásnějšího koně jménem Trip to Rhodos. Jde o koníka dostihového, poměrně úspěšného a v dostihových kuloárech docela známého,“ napsala Eva Kopečná z PT Teamu Dvorce.

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Hlasujte v anketě nejkrásnější kůň MS kraje