Jezdectvi.info

Čvn 03 2011

Moravskoslezský seriál hobby soutěží

Publikoval do kategorie Akce 1 591 přečtení

moravskoslezsky-serial-hobby-soutezi-obrazekJezdeckým disciplínám se věnuje čím dál více lidí, nadšených pro tento krásný, leč náročný, sport. Právě pro tyto nadšené nejen začínající zájemce se 3 jezdecké oddíly Severní Moravy rozhodly uspořádat seriál hobby soutěží v disciplínách SKOKY, DREZURA a SPŘEŽENÍ.

 

Moravskoslezský seriál hobby soutěží

 

Jezdeckým disciplínám se věnuje čím dál více lidí, nadšených pro tento krásný, leč náročný, sport. Právě pro tyto nadšené nejen začínající zájemce se 3 jezdecké oddíly Severní Moravy rozhodly uspořádat seriál hobby soutěží v disciplínách SKOKY, DREZURA a SPŘEŽENÍ. Jednotlivá kola každé disciplíny probíhají na kolbištích jezdeckých oddílů TJ JK Trojanovice, JK Hřebčín Albertovec a JK Farma Nový Jičín Žilina, který v květnu pořádal první kola všech uvedených disciplín. Během jednotlivých kol soutěžící sbírají body, které mohou získat, umístí-li se do desátého místa výsledného pořadí. Poslední kolo každé z disciplín je zároveň finále, které je právě pro 10 nejúspěšnějších soutěžících v každé kategorii, protože seriál je otevřen jak pro pony, tak pro velké koně. Ve finále se první 3 umístění mohou těšit, kromě výher, také na pěkné poháry.

První kola, pořádaná na Farmě Nový Jičín Žilina, se podařila. Skokové i drezurní závody se pořádaly na novém pískovém povrchu jízdárny a skákalo se přes zbrusu nové překážky. Dráha pro soutěže spřežení byla postavena na travnatém kolbišti a mezi překážkami nechyběl ani velký vodní příkop, s kterým ovšem neměly koně v zápřeží žádné potíže. Závody probíhaly bez problémů a kočí neodradila ani nepřízeň počasí při vozatajských soutěžích.

Další kola seriálu budou probíhat v těchto termínech: 12. 6. Drezura (TJ JK Trojanovice), 26. 6. Skoky (Farma Nový Jičín Žilina), 31. 7. Skoky (Farma Nový Jičín Žilina), 6. 8. Skoky (TJ JK Trojanovice), 14. 8. Spřežení (Hřebčín Albertovec), 20. 8. Skoky (Farma Nový Jičín Žilina), 21. 8. Drezura (Farma Nový Jičín Žilina), 10. 9. Spřežení (Farma Nový Jičín Žilina), 17. 9. Skoky + FINÁLE (Farma Nový Jičín Žilina), 18. 9. Drezura (Farma Nový Jičín Žilina), 15. 10. Drezura + FINÁLE (Hřebčín Albertovec), 22. 10. Spřežení + FINÁLE (TJ JK Trojanovice). Rozpisy závodů a výsledky z jednotlivých kol naleznete na webových stránkách www.jezdectvi.info

Pořadatelé srdečně zvou všechny soutěžící, diváky, fanoušky a přátele. Těšíme se na hojnou účast.

autor článku: Mgr. Zuzana Školeková

moravskoslezsky-serial-hobby-soutezi-obrazek

Výsledky pony po 1.kole ZDE

Výsledky po 1.kole ZDE

 

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Moravskoslezský seriál hobby soutěží